WIJNFEESTEN WEZEMAAL 31-08-2019
WEZEMAAL • WIJNFEESTEN WEZEMAAL 31-08-2019

Op zaterdag 31 augustus 2019 worden na 15 succesvolle edities opnieuw Wezemaalse wijnfeesten georganiseerd.
De wijnfeesten vinden plaats midden in het dorp van Wezemaal. Op de wijnfeesten kan men bij 16 wijnstanden diverse soorten wijnen proeven, hoofdzakelijk wijnen van Hagelandse wijnbouwers. Zoals dat op de meeste wijnfeesten het geval is koopt men bij aanvang een persoonlijk glas met het embleem van de Wezemaalse wijnfeesten. Kostprijs € 7. Hiervoor krijgt men een fraai wijnglas met het embleem van de Wezemaalse wijnfeesten , samen met 5 proefbonnetjes , waarmee men op de diverse wijnstanden gratis verschillende wijnen kan proeven.
Verder wijn drinken als de bonnetjes op zijn kan aan € 2,00 voor een vol glas.

Naast de wijnstanden zijn er nog kraampjes met streekproducten en oude ambachten. In totaal kan je een bezoekje brengen aan 38 standen. Voor de nodige sfeer zorgen de straatmuzikanten van de Aurelianus Dixieband en de K.M.V Sint-Cecilia Wezemaal .
Doorlopend kan men ook een bezoekje brengen aan het "Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn", Kerkstraat 16, Wezemaal. Op de bovenverdieping, in een gezellig filmzaaltje, wordt er een interessant filmpje getoond ( 15min). Het schets een beeld van het werk van de Hagelandse wijnbouwers in hun wijngaarden en de passie die ze hebben om van hun druiven een lekkere streekwijn te maken. In de tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping ontdekt men waarom men in Wezemaal en in het Hageland met succes aan wijnteelt kan doen. De toegang tot het bezoekerscentrum is gratis.

Kom dus allen op zaterdag 31 augustus 2019 vanaf 14u naar Wezemaal . Het belooft er echt gezellig te worden. De wijnfeesten zijn een organisatie van de vzw Steenen Muur i.s.m. gemeentebestuur Rotselaar en met steun van Provincie Vlaams-Brabant.
De wijnfeesten duren tot in de late uurtjes.
Voor wie met de wagen komt is er een gelegenheid parking voorzien op de weide achter huis Steenweg op Nieuwrode 36.
mail ons
0032.473 58 40 12
3111 Wezemaal
breng me hierheen